Discobar Freaky Music
Logo Coverband Jammin' in the Kitchen
version franÁais

english version

 
Keyboard & Zang: Kris Vanlommel - Fiona's Dansbouillie Oostrozebeke 29 juli 2005

Toetsen & Zang: Kris Vanlommel - 80s Night - Koersel (Beringen) 14 mei 2005
Kris Vanlommel

Onze mannelijke zang en de synthesiser-klanken worden door Kris Vanlommel verzorgd. Hij is een (serieus) prettig gestoord exemplaar dat eigenlijk niet onbegeleid Geel uit mag. Hij vertoeft dan ook in het deskundig gezelschap van “Jammin’ in the Kitchen”.
Op zeer jeugdige leeftijd begon deze muzikale duizendpoot zijn muzikale carriŽre op te bouwen. Hij klassiek orgel, slagwerk, blokfluit, muziekgeschiedenis, harmonie & contrapunt, 2 vakantiecursussen in het Lemmensinstituut en ga zo maar door, m.a.w. muzikale bagage genoeg.
Zij grootste muzikale verdiensten behaalde hij met zijn orgel. Op twaalfjarige leeftijd wist hij reeds de Belgische titel te behalen in zijn categorie. Hij volgde les bij Ronald Buerssens, Wilfried van Baelen (eigenaar van Galaxis Studios) en Luc Laenen.

Hij vond het nodig om af en toe ook eens een liedje te zingen. Vandaar dat hij zangtechniek ging volgen bij Daniel Clijman om te weten wat hij met z'n stem allemaal kan. Vanop zijn paard viel hij zo in de countryband “The Stampede Strings”. Zij waren een country-rock groep met moderne country-rock nummers en een hoog amusementsgehalte. Na 4 jaar is de groep gestopt, maar het solowerk als allround toetsenist-zanger van Kris ging gewoon verder. Ondertussen bouwde hij met zijn alter-ego Chris Lawrence een serieuse carriŽre uit als countryzanger from Yellow-city. In deze gedaante kunt u hem nog steeds in het Vlaamse land tegenkomen. Bovendien kan je bij zijn interpretaties van Kamiel Spiessens niet serieus blijven. Wie weet kom je hem wel eens tegen op een optreden van Jammin’ in the Kitchen???

Pittig detail is dat hij reeds in een embryonaal stadium van de groep de toetsen voor zijn rekening genomen heeft. En nu is hij gedegradeerd tot de zanger van de band. Hij is klaar om het allround repertoire met de nodige overtuiging te brengen. En uiteraard zal er een heleboel humor aanwezig zijn. Pas op wanneer Kris zou zo wel eens zijn keyboard ter hand neemt, want dan komen er de mafste sounds uit.
Kris is trouwens Product Manager van Korg voor Voerman Amersvoort (Nederland) voor de regio Benelux. Je kan hem dan ook in deze hoedanig tegen het lijf lopen.

Toetsen & Zang: Kris Vanlommel

Toetsen & Zang: Kris Vanlommel
  Ontwerp & Code: Jammin' in the Kitchen info@jammininthekitchen.be Laatste update: 21 april 2011